Szennyvízcsatornában Budapest alatt (2012.09.11.)
1 / 13

szennyvíz - mentesen

Cikkünk: Szennyvizes "kismetró" a nyóckerben

Szerző: Sarkadi Péter greenfo

2012 szeptember közepén fejeződik be a nagyobb esőzések esetén is biztonságot jelentő budapesti vízelvezetési rendszer egyik kulcselemét jelentő tehermentesítő gyűjtőcsatorna VIII. kerület Mária utcai szakaszának megépítése a Baross utca és Üllői út között. A kivitelezés érdekessége, hogy az úttest felbontása helyett – a metróépítéseknél használthoz hasonló - fúrópajzs segítségével fektették a föld alá a több mint 2 méter átmérőjű óriáscsatornát. A különleges technológia alkalmazásának célja az, hogy a munkálatok csak a lehető legkisebb mértékben zavarják a budapesti közlekedők és lakók nyugalmát.

A mai helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatón lehetőség volt végigsétálni egy már elkészült csatornaszakaszon. A sajtótájékoztatón előadóként részt vettek:

• Wertán Zsolt Zoltán, a beruházást bonyolító Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. ügyvezető igazgatója
• File Marianna, az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. projekt kontrol menedzsere
• Buzinkay Pál, az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. műszaki menedzsere
• Reichart Gyula, a kivitelező SADE Magyarország Mélyépítő Kft. helyettes műszaki igazgatója
• Bebesy László, a tervező Főmterv Zrt. közműtervezési irodavezetője

szennyvíz - mentesen
Kis képek
szennyvíz - mentesen sajttáj Kucsera József építésvezető alászállásos sajttáj Iparművészeti Múzeum szokatlan nézetben cső perspektíva 6 méter mélyen ideiglenes ki-be járó akik látják az alagút végét jön a cső ideiglenes fényben ezért dühösek az Üllői úton közlekedők átkötés