Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Az ellopott Balaton - Orbán emberei megszereznek mindent

2019. március 18. 9:17

Az ellopott Balaton - Orbán emberei megszereznek mindent Jól tükrözi az ország állapotát a Balaton átalakulása: a tó környéke immár a gazdagok pihenőhelye, a változás legnagyobb haszonélvezőit pedig Orbán Viktor környezetében kell keresni. A vesztes a folyamatosan megkurtított természeti környezet, és a magyar nemzet.

Gyászol a világ környezetvédelme

2019. március 17. 21:47

Gyászol a világ környezetvédelme Legalább 22 ENSZ-alkalmazott és számos delegált vesztette életét az Addis Abebában történt végzetes repülőgép-szerencsétlenségben. Az áldozatok a Nairobiban hétfőn megkezdődött Környezetvédelmi Közgyűlésre tartottak volna.


Szemét ügy: lenyúlták a Zöld Híd hulladékgazdálkodót, aztán minden ugyanúgy maradt

2019. március 17. 21:17

Szemét ügy: lenyúlták a Zöld Híd hulladékgazdálkodót, aztán minden ugyanúgy maradt Bár az egyik legnagyobb önkormányzati hulladékgazdálkodási társulás éléről sikeresen kiszorították az ellenzékben politizáló Gémesi Györgyöt, a szakmai képtelenségek sora folytatódik.

Meg akarsz halni? Jelentkezz az új uránbányába dolgozni!

2019. március 17. 19:44

Meg akarsz halni? Jelentkezz az új uránbányába dolgozni! Alacsony fizetés, magas kockázat, szélsőségesen megterhelő fizikai munka, és a végén egy izgalmas lefolyású halálos betegség – ha őszinték lennének az uránmágnások, így hirdetnék az új mecseki uránbánya munkahelyeit. Nem beszélve a természetkárosításról és a vízszennyezésről.


A levegőminőség további romlásáért harcol az Orbán-kormány

2019. március 17. 13:10

A levegőminőség további romlásáért harcol az Orbán-kormány A szennyezett levegő és az abból fakadó betegségek az egyik vezető halálokká váltak Európában. Magyarországon a legrosszabb a helyzet, egyébként még Kína is jobban áll nálunk. Nem igaz, hogy a magyar kormány ne tenne semmit: minden létező fórumon a levegőszennyezés növekedéséért harcol. Azért, hogy minél többen haljanak meg. Szerencsére több fronton is veszítenek. De minderről nem szólnak óriásplakátok.

Globális moratórium a reprodukciós célú génszerkesztés alkalmazására

2019. március 17. 11:28

Globális moratórium a reprodukciós célú génszerkesztés alkalmazására A genetikailag megváltoztatott gyermekeket eredményező emberi petesejtek, spermák vagy embriók génszerkesztésének globális tilalmára szólított fel egy nemzetközi tudóscsoport.


Betilthatják 2025-től a gázfűtést az új építésű házakban Nagy-Britanniában

2019. március 17. 11:18

Betilthatják 2025-től a gázfűtést az új építésű házakban Nagy-Britanniában Tilos lehet a gázfűtés 2025-től az új építésű házakban Nagy-Britanniában, a gáz főzőlapok azonban maradhatnak - számolt be a BBC a brit pénzügyminiszter terveiről.

Einstand nélkül – a megújulóban lévő Múzeumkert margójára

2019. március 17. 0:50

Einstand nélkül – a megújulóban lévő Múzeumkert margójára A Múzeumkert kivitelezése az állami ünnepségek miatt ugyan felgyorsult, de még közel sincs készen. Sőt pár évig még nem is mondhatjuk rá, hogy készen van. Meg kell szoknunk, hogy a tájépítészeti alkotások csak 4 dimenzióban értelmezhetők. Idő kell nekik és jó fenntartás. Mégis van miről beszélnünk. Bardóczi Sándor kritikája.


Sokszínű erdők nélkül nincsenek stabil rovarközösségek sem

2019. március 17. 0:31

Sokszínű erdők nélkül nincsenek stabil rovarközösségek sem Régóta tudjuk – a földi élet bonyolult szövedékében bármit bolygassunk is meg, növény- és állatfajok tucatjaira hozhatunk szenvedést. A természet burjánzó változatossága nem értelmetlen tobzódás, valamennyi szereplő túlélését szolgálja – a szegényes élőhely sérülékeny élőhely.

Megszüntetnék a pálmaolaj alapú bioüzemanyagot

2019. március 17. 0:07

Megszüntetnék a pálmaolaj alapú bioüzemanyagot Környezetvédelmi okokból fokozatosan megszüntetné a pálmaolaj felhasználását bioüzemanyagként az Európai Bizottság - jelentették be Brüsszelben.


További híreink

Klímatüntetés: 100 ország, 1500 város

2019. március 16. 22:54

Több mint 100 ország 1500 városban vonultak utcára a fiatalok a globális elit klímaváltozással szembeni tétlensége ellen tiltakozva. S míg néhány politikus szerint a tanulóknak az iskolában a helyük, addig a tudósok a diákok mellé álltak.

Több mint 1200 állatfajt fenyeget a kihalás

2019. március 16. 21:32

Az ausztrál Queenslandi Egyetem és az amerikai Wildlife Conservation Society vadvédő szervezet tudósai feltérképezték a madarakat, emlősöket és kétéltűeket fenyegető veszélyeket, hogy megállapíthassák, élőhelyük mekkora részét sújtják a fajpusztulás ismert tényezői.


Hősokk várhat a spanyol nagyvárosokra

2019. március 16. 19:00

30 év alatt a spanyol nagyvárosok átlaghőmérséklete 1 Celsius-fokkal növekedett, de pl. Madrid vagy Barcelona esetében ennél még nagyobb, mintegy 2 fokos emelkedést mutattak a mérések a spanyol fenntarthatósági megfigyelőközpont kutatóintézet idei, friss jelentése szerint.

2021-ig sínen az EU környezetvédelmi programja

2019. március 16. 13:20

Ideiglenes megállapodást ért el az Európai Parlament és az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa az unió LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai program finanszírozásáról, így az az unió következő, 2021–2027-re szóló, hosszú távú költségvetésének részét képezheti.


Mit hova? Szelektív okosságok

2019. március 16. 9:01

A hulladékot szelektíven gyűjtő környezettudatos polgár napi rendszerességgel találkozhat olyan esetekkel, amelyek nem annyira egyértelműek, mint a PET-palack vagy az újságpapír. A G7 segít az eligazodásban.

4 nagy zöld szervezet beperelte a francia államot

2019. március 16. 0:47

Pakisztán, Kolumbia és Hollandia után most Franciaország ellen is feljelentést tettek környezetvédők: négy nagy francia környezetvédelmi szervezet beperelte a francia államot amiatt, hogy nem tesz eleget a globális felmelegedés ellen.


Nobel-békedíjra jelölték Greta Thunberget

2019. március 16. 0:21

Nobel-békedíjra jelölték a klímaváltozás ellen küzdő 16 éves svéd lányt. A copfos Thunberg azzal került a címlapokra, hogy tavaly arra biztatta a diákokat: ne menjenek iskolába, hanem követeljenek az utcán gyorsabb és hatékonyabb intézkedéseket a klímaváltozás következményeinek elkerülése érdekében.

Az enyhe telet imádják a kullancsok

2019. március 15. 16:57

Az enyhe idő miatt már most kell számítani a kullancsveszélyre, ezért az állat által terjesztett fertőző betegségek elleni védőoltásokat is előbb kell beadatni – mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.


Átstruktúrált kukaholding: a jó káder nem vész el

2019. március 15. 8:56

Pankucsi Zoltán személyében új igazgatósági elnöke van az állami kukaholdingnak, de az egykori helyettes államtitkár mellett az igazgatóságban régi fideszesek is helyet kaptak - tudta meg a Napi.hu.

Bulgáriában nyeri vissza szabadságát Andi, a bécsi keselyű

2019. március 15. 8:15

Már megérkezett Bulgáriába a Schönbrunni Állatkert kilenc hónapos egyiptomi keselyűfiókája, Andi, hogy hamarosan a Rodope hegység felett szárnyalhasson. A fiatal madár egy visszatelepítési projekt résztvevője.


Az EU Norvégia hulladéklerakója

2019. március 14. 21:43

Az Eurostat most közzétett statisztikáiból kiderül, hogy a legtöbb hulladék az Európai Unióba Norvégiából érkezik.

Kiművelt emberfők és a fenntarthatóság

2019. március 14. 20:50

A felsőoktatás helyzete szinte a rendszerváltás óta parázs téma. Ritkán taglalt vonatkozás azonban, hogy a felsőoktatás hogyan képes hozzájárulni a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulásához.


3 millió tonna! Ez csak a Coca-Cola évi műanyag szemete

2019. március 14. 20:39

Először közölte a Coca-Cola, mennyi műanyag csomagolást termelnek egy évben. Minden 5. palackot, azaz összesen 108 milliárdot ők zúdítanak a világra.

Szeptemberben indul a párizsi agglomeráció e-bérbicikli hálózata

2019. március 14. 19:38

Tízezer kerékpárral szeptemberben nyílik a Párizs környéki Ile-de-France régió elektromos bérbicikli-hálózata, amellyel a francia főváros és környékének 12 millió lakosát próbálják meg arra ösztönözni, hogy kerékpárral járjanak be a fővárosba dolgozni.


A FIDESZ sajtószabadság napi cenzúrája

2019. március 14. 17:45

A (párt)állami hírügynökség megtagadta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége sajtószabadság napi közleményének kiadását.

Lebukott az antibiotikumot vény nélkül kiadó állatpatika

2019. március 14. 8:13

Humán-egészségügyi veszélyt is rejt az a gyakorlat, amit egy budapesti állatpatikában tapasztaltak a Nébih inspektorai. Az üzlet alkalmazottja a hatósági próbavásárlás során állatorvosi vény nélkül kiadott egy, az emberi egészség szempontjából kritikusan fontos antibiotikumot tartalmazó készítményt. A patikával szemben eljárás indult.


A hollandok száműznék a lufikat

2019. március 13. 23:25

A léggömbök maradványai környezeti károkat okoznak, veszélyes műanyaghulladékot jelentenek az Északi-tenger állatvilágára.Egyre több holland település önkormányzata tiltja be léggömbök röptetését az ünnepségeken – derül ki a De Noordzee (Északi-tenger) környezetvédő szervezet jelentéséből.

Radikális petárda szabályozást akar a zöldombudsman

2019. március 13. 23:13

A jövő nemzedékek szószólója azt kéri a belügyminisztertől, hogy szigorítsa a tűzijátékok lakossági használatát, valamint társadalmi párbeszéd indítását is javasolja.


A passzívházak, mint a fenntartható építészet és az energiatudatosság útmutatói

2019. március 13. 22:12

Szeretne ötödannyi rezsit fizetni? Már elérhetőek az önfenntartó és környezetbarát passzívházak, melyek télen és nyáron is minimális energiafelhasználással biztosítják a megfelelő klímát, a napsugárzás és a geotermikus energiák használatával.

Mit érdemes tudni a zöldrendszámosoknak

2019. március 13. 11:18

A legfontosabb tudnivalók az elektromos autók adózásáról és költségelszámolásáról.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés